Intenzivirani radovi na putu Užice – Sušica

UŽICE – Poslednjih dana intenzivirani su radovi na putu od Užica prema Sušici gde je u toku rekonstrukcija kolovoza u dužini od 15 kilometara, izgradnja novih trotoara, rigola, stabilizacija kosina i sanacija tunela.

Direktor Javnog preduzeća „Užice razvoj“ Nikola Maksimović istakao je da su do sada urađena 22 kilometra novih ivičnjaka za trotoare, sanirana su dva tunela i sve kosine na ovoj deonici.

„Osim rekonstrukcije magistralnog puta u prethodne tri godine, Užice je od „Puteva Srbije“ dobilo oko tri miliona evra za projekte rehabilitacije putnih pravaca u gradskom području“, rekao je Maksimović.

Tehnički direktor užičkih „Puteva“ Slobodan Božović rekao je da je deonica Užice-Bela Zemlja jedna od najopterećenijih deonica na celom magistralnom putu od Beograda preko Čačka i dalje prema crnogorskoj granici.

Intenzivirani radovi na magistrali

„Putevi Užice su ugovorili 15,24 kilometra od čega je osam kilometara potpuno završeno i predato na upotrebu. Sada se radi završni sloj na deonici od na 2,2 kilometra čime bi bile završene dve trećine celokupne deonice“, rekao je Božović i dodao da je na gradilištu angažovano oko 100 radnika.

Dok traju radovi saobraćaj na ovoj deonici regulišu semafori, a vozila se propuštaju naizmenično jednom trakom. Vozačima se preporučuje i korišćenje alternativnih pravaca preko Zabučja ili Mačkata.

Izvor i foto: sajt Grada Užica

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.