„Inovacije u poljoprivredi“ u IBC Zlatibor

ZLATIBOR – Inovacioni biznis centar Zlatibor pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u saradnji sa opštinom Čajetina organizuje konferenciju posvećenu tehnološkim inovacijama u poljoprivredi koja će biti održana 28. i 29. oktobra u konferencijskoj sali Inovacionog biznis centra Zlatibor (Miladina Pećinara 2).

Prvog dana od 17 časova predavanje će obuhvatiti teme o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi kao i o ishrani u stočarstvu, pčelarstvu u cilju organskog uzgoja i lakšeg praćenja proizvodnje, ali i unapređenja prodaje.

Biznis inovacioni centar Zlatibor na ovaj način želi da edukuje i motiviše mlade koji se bave poljoprivredom ili žele da započnu proizvodnju i svoj biznis unutar stočarstva i pčelarstva, a sve u cilju da im olakša potražnju za važnim informacijama koje kasnije mogu da primenjuju u poslu. Uz to, cilj konferencije je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji. Unapređivanje poslovanja i razvoj modernih tehnologija svakodnevno su vidljivi i u poljoprivredi, koju digitalna revolucija nije zaobišla, pa poljoprivrednici sve više posežu za primenom novih rešenja u svom poslovanju.

Govoriće se o mogućnostima koje pruža upotreba dronova u poljoprivredi, a potom sledi i izlaganje na temu „Upotrebe kvasaca za ishranu goveda u stočarstvu.

Drugi dan konferencije, 29. oktobar, posvećen je pčelarstvu, pa će se pčelari Zlatoborskog okruga moći da čuju novosti koje se tiču izmamljivanja i prolećnog pregleda pčelinjih društava, a za kraj će se govoriti i o digitalnom nadzoru pčela i efikasnoj primeni u praksi.

Učesnici konferencije su:

Zoran Stojanović – Agrodron asocijacija za bespilotne sisteme, Beograd

dipl.ing.sci. Dragan Tankosić, PSS Bačka Topola

Dr Mladen Popovac- docent Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu

dipl. inž Snežana Glamočić, Poljoprivredni fakultet Novi Sad – eksperimetnalna
mlekara Futog

Tihomir Đurković, start ap inovativna kompanija „BEEHOLD“ Niš

Prof. dr Ivan Pihler, Poljoprivredni fakultet Novi Sad, departman za stočarstvo

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji, mogu se prijaviti putem mejla: radivoje.misovic@ibczlatibor.rs

Kotizacija je besplatna, a broj mesta je ograničen.

(izvor: IBC Zlatibor)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.