Inicijativa u Bajinoj Bašti da nedelja bude neradna (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Preduzetnici iz Bajine Bašte pokrenuli su inicijativu da se usvoji pravna regulativa koja nedelju predviđa kao neradni dan u sektoru trgovine mešovitom i prehrambenom robom. Inicijativa je upućena lokalnoj samoupravi.

Vanredno stanje i policijski čas tokom kog nisu radile ni trgovine ni pekare, a kupci uspevali da se snabdevaju svim namirnicama, podstakli su vlasnike ovih radnji u Bajinoj Bašti da razmišljaju o nedelji kao neradnom danu. Složno su potpisali lokalnu inicijativu i predali opštini kako bi Skupština razmotrila usvajanje ove odluke za sve privredne subjekte koji posluju u njihovom sektoru.

„Na lokalu imamo 100 odsto saglasnost, ali nam fali saglasnost velikih trgovinskih lanaca koji su prisutni u Bajinoj Bašti kako bi se i oni ponašali u skladu sa našim idejama i ciljevima, jer naši sugrađani isto rade kod njih“, kaže vlasnik mlekare „Spasojević“ Radomir Spasojević i jedan od pokretača inicijative.

Poslodavci ističu da je zadovoljan radnik jednako zadovoljan poslodavac, a da zadovoljstvo radnika nije samo u visini novčanih primanja već i slobodnom vremenu. Inicijativa je naišla na odobravanje kod radnika, a ni kupci nemaju ništa protiv.

Ukoliko bi ova inicijativa bila usvojena to bi i samim poslodavcima olakšalo organizaciju rada, jer su večito rastrgnuti između društvene odgovornosti i profitabilnosti poslovanja. Radne nedelje kojih je 50 u godini ne bi morali da amortizuju dodatnim zapošljavanjem ili opterećenjem postojeće radne snage.

„Mi ćemo svakako možda imati neki manji finansijski promet tokom nedelje, ali nama je bitnije da budemo lišeni tih gimnastika pravljenja rasporeda tokom nedelje, a mnogo ćemo dobiti u zadovoljstvu svojih zaposlenih“, kaže Spasojević.

Ova inicijativa, ističu poslodavci, nema političku konotaciju. Potekla je od njih, a pridružili su im se zaposleni i nadaju se da će uskoro biti sprovedana u delo na obostrano zadovoljstvo.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.