Infrastrukturni radovi u Novoj Varoši (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Epidemija korona virusa u Srbiji nije usporila radove na rekonstrukciji Osnovne škole „Živko Ljujić“ u Novoj Varoši. Posao vredan više od 490 miliona dinara, koji finansira Kancelarija za javna ulaganja, ušao je u završnu fazu, a očekuje se da bi ovaj školski objekat trebalo da zablista u novom ruhu najkasnije do sredine jula.

Na jedinoj osnovnoj školi u centru Nove Varoši ništa nije rađeno skoro 50 godina, od kada je napravljena. Rekonstrukcija je započeta prošle godine i do sada je završeno skoro 80 odsto poslova. Prvi čovek opštine Nova Varoš veruje da će radovi biti završeni u predviđenom roku, odnosno do kraja jula.

„Prostor od jula do početka školske godine iskoristićemo da nabavimo novi nameštaj“, rekao je za portal ZOOMUE Radosav Vasiljević, predsednik Opštine Nova Varoš i dodao da je za nabavku modernog inventara za školu, iz opštinskog budžeta izdvojeno oko osam miliona dinara.

Trenutno se radi na izradi postrojenja za rezervoare na hidrantskoj mreži, nakon čega sledi postavljanje fasade, uređenje dva sportska terena i izgradnja bazena koji će, nakon više od četiri decenije, konačno biti u funkciji. Ovaj projekat najveći je investicioni poduhvat u prethodnih nekoliko godina u ovoj opštini. Do kraja jula varoš podno Zlatara dobiće i stadion za visinske pripreme sportista koji će biti prvi ovakav u Srbiji.

„Prva faza se završava i ostalo je još da se postavi busen. Ovih dana raspisujemo tender za drugu fazu koja podrazumeva izradu hidrantske mreže, ograde i golova tako da ćemo vrlo brzo imati završen fudbalski stadion“, dodao je Vasiljević.

stadion ya visinske pripreme Nova Varos
Foto: ZOOMUE – Stadion za visinske pripreme na idealnoj nadmorskoj visini

Veliku pažnju u ovoj opštini posvećuju i razvoju infrastrukture u selima pa je tako prošle godine započeta izgradnja vodovoda u Božetićima, jednoj od najbogatijih mesnih zajednica.

„Mi ćemo planiranom dinamikom uraditi taj potisni vod koji je dug između 6,5 i sedam kilometara i iduće godine nastaviti sa sekundarnom mrežom tako da će svi meštani Božetića, koji žele, imati vodu sa Trudačkog vrela u svojim kućama“, rekao je Vasiljević.

Nova Varoš je ove godine trebalo da bude domaćin Međuopštinskih omladinskih sportskih igara koje okupljaju oko dve hiljade sportista sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH, ali su odgođene zbog epidemije korona virusa. Ipak, prvi čovek Opštine očekuje da bi organizaciju ove važne sportske mabnifestacije trebalo da dobiju sledeće godine što bi se poklopilo sa obeležavanjem 100 godina FK Zlatar.  

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.