Infrastrukturna godina iza JP Užice razvoj

UŽICE – JP Užice razvoj u 2019. godini je poslovao vrlo uspešno, jer je to bila infrastrukturna godina u kojoj je naše preduzeće radilo na velikom broju projekata kao koordinator i nadzor, istakao je direktor Nikola Maksimović.

On je naveo da je urađeno više od 60 hiljada kvadrata asfalta u gradu i seoskim mesnim zajednicama, asfaltirane su ulice Miloša Obrenovića, Heroja Jerkovića, Nikole Pašića, Slanuška i Mihaila Pupina.

„Trenutno se rade ulice Ive Andrića, Dušana Popovića, radiće se Jug Bogdanova, a mehanizacija se očekuje i u Turici, a na proleće i izgradnja fekalnog kolektora u Turici“, naveo je Maksimović.

Kada je reč o visokogradnji urađen je objekat Studentskog centra i završeni stanovi solidarnosti u Sevojnu, radi se na Obrazovnom centru i završetku Sportske hale u Krčagovu, a očekuju se radovi na Start up centru.

„Ove godine smo usvojili Plan Užice centar druga faza i Plan detaljne regulacije Stari grad za koji je dobijena druga nagrada na Međunarodnom sajmu urbanizma u Nišu“, podsetio je Maksimović i dodao da se rade projekti u vezi sa stanovima i ambijentalnim uređenjem.

U toku je izrada i studije izvodljivosti u vezi sa gradskim i prigradskim prevozom, jer u oktobru 2020. godine ističe pet godina od kada je gradski prevoznik Bečejprevoz.

„Na konkursu će biti izabran novi prevoznik i ugovor će glasiti na deset ili 15 godina kako bi imali veću sigurnost. To će biti javno-privatno partnerstvo, jer pokušavamo da objedinimo perone, peronske karte, pojedinačne i mesečne karte i prevoz po kilometru, kako bi sve to držao jedan prevoznik uz kontrolu JP Užice razvoja“, zaključuje Maksimović.

JP Užice koje ulazi u četvrtu godinu poslovanja, a objedinjuje tri delatnosti: gradski i prigradski prevoz, izgradnja i održavanje putne infrastrukture i izrada planske dokumentacije i projekata

You may also like...