Impol Seval predstavlja bojeni program na Sajmu građevinarstva (video)

BEOGRAD-Posle 14 godina pauze Valjaonica aluminijuma Impol Seval učestvuje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu građevinarstva ,koji se održava od 19. do 23. aprila u Beogradu i na kome učestvuje više od 550 izlagača iz 30 zemalja.Cilj učešća Impol Sevala na sajmu je promocija bojenog programa aluminijuma na domaćem tržištu.

Impol Seval je prioritetni izvoznik,koji čak 95 odsto svojih proizvoda plasira na evropsko i tržište Rusije.

„U Evropi smo već prepoznatljivi,dok smo u Rusiji vodeći brend u proizvodnji bojenog programa aluminijuma.Želimo da te svoje poizvode predstavimo i domaćem tržištu,jer je aluminijum materijal koji sve više ima primenu u građevinarstvu „,ističe direktor Impol Sevala Ninko Tešić.

Manju zastupljenost aluminijuma na domaćem tržištu u Impol Sevalu objašnjavaju njegovom cenom.

„Aluminijum je izuzetno kvalitetan materijal koji ima zbog toga i višu cenu od drugih materijala koji se mogu koristiti u građevinarstvu.Ali zahvaljujući njegovom kvalitetu nadamo se da će konačno aluminijum i u Srbiji postati dominantan materijal u gradnji najkvalitetnijih objekata“,kaže direktorka marketinga Impol Sevala Ljiljana Korićanac.

Impol Seval  je prošle godine ostvario neto dobit od oko 10 miliona evra,a trenutno su u toku investicioni radovi .

„Od 3. aprila radimo na prvoj fazi modernizacije tople valjaonice,koja će biti završena posle prvomajskih praznika.Drugu fazu ćemo realizovati od 15.septembra do 15.oktobra.Nakon toga Impol Seval će imati nov topli valjački stan i mnogo kvalitetniju toplo valjanu traku,što će dovestido ukupnog povećanja kvaliteta proizvoda“ ,navodi Tešić.

 

 

You may also like...