Impol Seval moderna evropska valjaonica (VIDEO)

SEVOJNO-Generalni direktor Impol Sevala Ninko Tešić izjavio je povodom Dana društva i 16 godina od privatizacije da je ova kompanija moderna evropska valjaonica koja ima budućnost.

„U Seval je od privatizacije do danas uloženo 96 miliona evra,a imamo i donete odluke o novim investicionim aktivnostima.Plan je da do 2023. ili 2024. godine dupliramo kapacitete hladno valjanog programa posle rekonstrukcije i modernizacije valjačkog stana“ ,kaže Tešić.

Generalni direktor Impol Sevala ističe da je 2017. bila jedna od uspešnijih godina u poslovanju Impol Sevala,u kojoj je otpočela i realizacija novog investicionog ciklusa.Poslovna 2018. u prvih devet meseci bila je takođe uspešna.

„Ukupno ostvarena proizvodnja iznosi oko 46,5 hiljada tona i veća je za 0,9 odsto od plana.Od januara do septembra ostvarili smo izvoz od 75.359.811 eura,dok prosečno isplaćena zarada iznosi 75.151 dinara ,bez zarada menadžmenta“ ,ističe Tešić.

Novi predsednik Nadzornog odbora Impol Sevala Andrej Kolmanič izjavio je da je sevojnička valjaonica ravnopravan i veoma bitan član grupe Impol.

„Zajedno sa Impol FT i Impol TLM stvara diviziju Valjarništvo koja ima veoma velike potencijale za rast i razvoj.Ako smo u strategiji razvoja  grupe Impol do 2026. godini stavili 400.000 tona godišnje proizvodnje ,od toga 280.000 tona u diviziji Valjarništvo,od čega 100.000 tona u Impol Sevalu,jasno je koliko je on bitan za grupu Impol“ ,naglasio je Kolmanič.

Imopl Seval svoje proizvode prodaje na svim svetskim tržištima u Americi,Evropi i Ruskoj federaciji.

You may also like...