Igraonica na železničkoj stanici u Užicu

UŽICE – Železnička stanica Užice prva je železnička stanica u Srbiji u kojoj je „Infrastruktura železnice Srbije“ napravila igraonicu za decu.

Na inicijativu ministarke saorbaćaja Zorane Mihajlović, da se u okviru projekata sveobuhvatne modernizacije i rekonstrukcije železnice u Srbiji više pažnje treba da posveti i najmlađim putnicima, „Infrastruktura železnice Srbije“ odlučila je da se prva igraonica za decu napravi upravo u železničkoj stanici u Užicu. 

U okviru rekonstrukcije stanice opremljen je i kutak za najmlađe, u kojem su, osim novogodišnje jelke, i klackalica, tobogan, ljuljaška i koš, a pod igraonice je prekriven zaštitnim tepihom. Na ovaj način, najmlađi putnici u Užicu dobili su svoj kutak, u kojem će moći da provedu lepe i prijatne trenutke u železničkoj stanici. 

U rekonstrukciju stanice uloženo je 35 miliona dinara, a sanirani su fasada i krov, ponovo rade pokretne stepenice, zamenjeni su prozori i vrata i izvršena je kompletna rekonstrukcija svih instalacija u ovom objektu. „Infrastruktura železnice Srbije“ nastaviće sa postavljanjem igraonica u železničkim stanicama u toku ove godine, u skladu sa mogućnostima i gde uslovi to budu omogućavali. 

Izvor i foto:021

You may also like...