Igor Stefanovski sa Lein racingom na ETCC trci u Imoli

IMOLA – Hram autosporta, staza Enzo i Dino Ferrari u Imoli kraj Bolonje u Italiji biće 1-2. oktobra domaćin poslednjeg trkačkog vikenda FIA ETCC serije za sezonu 2016. Srbija na žalost neće imati predstavnika u ulozi vozača, jer Mladen Lalušić zbog privatnih obaveza preskače ovu trku, ali će novosadski Lein Racing predvođen Milovanom Mikicom Vesnićem kao šefom tima biti podrška makedonskom automobilisti Igoru Iđetu Stefanovskom.

stefanovskiStefanovski, koji je dvostruki šampion Evrope na brdskim stazama, je do ovog poslednjeg takmičarskog vikenda nastupao za slovenački Lema racing i tokom sezone je pokazao da ima i brzinu i potencijal za mnogo više od dva osvojena boda, koliko za sada ima na svom ETCC kontu. Kombinacija loše sreće i pehova nije obeshrabrila “Letećeg Makedonca” koji se nada da će ovu takmičarsku godinu ipak završiti uspešno – “Nadam se da je loša sreća konačno iza mene. Ukazala mi se prilikakoju nisam hteo da propustim i da umesto Lalušića “uskočim” u Leinov novi TCR model Seata. Ozbiljno sam se pripremao za ovu trku, išao sam da testiram nastazi  a sa druge strane verujem da Lein racing može da me isprati do novih bodova a možda i podijuma. Biće to veliki izazov za mene jer do sada nisam nastupao sa Seat Racerom poslednje generacije opremljenim sekvencijalnim menjačem. Bilo kako bilo biće to dobra priprema za sezonu 2017. Verujem da mogu da konačno obradujem svoje brojne navijače u Makedoniji i širom Balkana i Evrope.” – poručio je Stefanovski pred put u Italiju.

Test poljskog automobiliste Jakuba Wszomirskog i sada nastup Makedonca Igora Stefanovskog u automobilima Lein racinga sigurno je potvrda dobrog rada i pripreme automobila najvećeg srpskog trkačkog tima. Verujemo da će i dobar rezultat u Imoli potvrditi ovu novu saradnju i još više učvrstiti poziciju Lein racinga na evropskoj trkačkoj sceni. Da neće biti ni malo lako potvrđuje lista prijavljenih vozača na kojoj se nalazi 12 automobilista iz Češke, Švajcarske, Slovenije, Finske, Portugala, Nemačke, Mađarske i Makedonije.

Takmičarski vikend u Imoli započine u petak slobodnim treninzima dok su kvalifikacije zakazane za subotu u 16h25. Dve trke biće prenošene direkno na Eurosport kanalu a na programu su u nedelju od 12h35 i 13h35.

You may also like...