Igor Bondžulić novi trener

IVANJICA – Novi terner FK Javor Matis je bivši golman Igor Bondžulić, kome će ova sezona biti debitantska kao šefu stručnog štaba.

Javor Matis se ekspresno vratio u Superligu. Biće to 13. put za 20 sezona što je za malu sredinu kao što je Ivanjica veliki uspeh. Prvi čovek ivanjičkog superligaša Dragomir Lazović ne krije zadovoljstvo urađenim u prošloj sezoni, ali mu je izuzetno jasno da sada sledi veliki posao za ljude koji vode klub. Preduzeto je dosta aktivnosti da takmičenje u narednoj sezoni Javor Matis dočeka što spremnije i sa što kompletnijim igračkim kadrom. Lazović ističe da klub mnogo duguje trenerskom tandemu Milovan Milović – Igor Tufegdžić kao i ljudima iz uprave kluba. Prvi čovek Javor Matisa najavljuje i nove infrasrukturne promene koje su neophodne za takmičenje u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji. Takođe Dragomir Lazović je predstavio novog šefa stručnog štaba Javor Matisa.

Igor Bondžulić je svoju bogatu golmansku karijeru počeo u Ivanjici  i za Javor Matis je zabeležio u dva navrata blizu 200 utakmica, i tako ostavio veliki trag u ovom klubu. Sa Jagodinom je bio osvajač Kupa Srbije 2013. a kao trener, uglavnom pomoćni oprobao se u Jagodini, Radniku iz Surdulice i Čukaričkom. Igoru će ovo će biti prvi samostalni posao a pored toga i obaveza više jer se kao igrač afirmisao u Ivanjici.

Za sada niko iz kluba nije otišao, zvaničnih ponuda nema, ali ima raspitivanja za dva najbolja strelca Javor Matisa Markovića i Petkovića kao i za odličnog defanzivca Amanovića. Po rečima Lazovića sve je na dugačkom štapu i dovođenje igrača će se raditi u dogovoru sa Bondžulićem koji odlično poznaje igrački kadar, a sve zahvaljujući Milovanu Miloviću koji će mu biti desna ruka. Najverovatnije će celokupne pripreme biti odrađene u Ivanjici koja ima odlične uslove za rad, a planirano je osam pripremnih mečeva.  Početak priprema je zakazan za 10. jun u 14 sati a prvenstvo u Superligi kreće 20.jula.

You may also like...