Idejom do pobede na nacionalnom takmičenju

UŽICE – Učenici Ekonomske škole na regionalnom onlajn takmičenju plasirali su se na nacionalno takmičenje koje će biti održano u julu.

Učenička kompanija Beauty Decor Ekonomske škole u Užicu osvojila je drugo mesto na regionalnom nivou i plasirala se na Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano onlajn sredinom jula. Na nacionalnom takmičenju učestvovaće 20 učeničkih kompanija.

Marina Janković, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole, predstavljla je kompaniju na regionalnom takmičenju održanom onlajn 24.aprila.

Marina Janković
Foto: Vesti

„Iz regiona jugozapadne Srbije bilo je najviše prijavljenih učeničkih kompanija i mi smo prezadovoljni osvojenim drugim mestom i plasmanom na nacionalno takmičenje. Naša kompanija se bavi dekoracijom posebnih događaja, a misija je dekoracija kojom dominira srdačnost, toplina i ljubaznost domaćina. Vizija nam je osmišljavanje personalizovanih događaja po zahtevu klijenata kao spoj dekoracije, audio-vizuelnih efekata i savremenih tehnologija. Drago nam je što nas vanredno stanje i ova situacija nije omela i što smo i pored problema uspeli da ostvarimo veliki uspeh U timu su još bile Marija Galečić i Jovana Zečević“, rekla je Jankovićeva.

dekoracija
Foto: Vesti

Profesorka Brankica Todorović bila je mentorka u četiri učeničke kompanije i ističe da je ovo takmičenje od velikog značaja za budućnost učenika, ali i za školu koja godinama osvaja bojne nagrade.

„Ovo je kompleksno takmičenje zato što ima puno zadataka koje učenici treba da realizuju u toku  školske godine. Mi smo se spremali od septembra i učenicu su izabrali poslovnu ideju, a u toku rada bilo je više faza i aktivnosti. Takmičenje je trebalo da se održi u Kragujevcu 15. marta ali je zbog situacije u zemlji organizovano onlajn krajem aprila. Sve kompanije koje sam vodila bile su dobre, ali je proizvod  učeničke kompanije Beauty Décor žiri nagradio“, rekla je Todorović.

U školskoj 2019/2020. godini u jugozapadnoj Srbiji registrovano je 38 učeničkih kompanija a u celoj Srbiji ukupno 200. Učenička kompanija je obrazovni program koji omogućava učenicima da budu uključeni u razvoj i vođenje sopstvenih kompanija, sa realnim proizvodima i uslugama, kao i da upravljaju zarađenim novcem za vreme trajanja njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Program se zasniva na principu učenje kroz rad.

Izvor: Vesti

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.