I Novovarošani predlažu šta će se finansirati iz opštinskog budžeta

NOVA VAROŠ-Opština Nova Varoš pozvala je građane da se predlaganjem projekata uključe u kreiranje opštinskog budžet za 2023. godinu. Upitnik za prikupljanje ideja građana za finansiranje projekata iz budžeta, kako mu je zvaničan naziv, objavljen je na sajtu opštine .

Nova Varoš total
Foto: ZooMUE

Pored devet projekata predstavljenih u upitniku, građani mogu predložiti i druge za koje smatraju da su od značaja za lokalnu zajednicu i da kao takvi zaslužuju da budu finansirani iz opštinskog budžeta. Pored toga, od građana se traži i da predlože projekte za očuvanje životne sredine.

Od devet projekata koji su predstvaljeni u Upitniku, građani treba da zaokruže maksimalno tri, prema njima najprioritetnija. Na spisku su: Izgradnja sistema vodosnadbevanja „Ćurčića vrelo“; Izgradnja objekata na Trgu „Vojvoda Petar Bojović“, faza 2; Izgradnja turističkog centra „Rastoke“; Izgradnja stambenog naselja; Rekonstrukcija gradskih ulica – Vraneški put i Potočilo; Rekonstrukcija gradske vodovodne i kanalizacione mreže; Izgradnja puteva u seoskim mesnim zajednicama; Rekonstrukcija seoskih vodovod; Izgradnja postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Varoške novine

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.