I dalje visoke dnevne temperature

 Ujutro hladno, van košavskog područja ponegde kratkotrajna magla, a izolovano i slab prizemni mraz. U toku dana sunčano i toplo. Vetar slab, u košavskom području umeren, a na jugu Banata kratkotrajno i jak, jugoistočni i istočni. Najniža temperatura od 1 na jugu i jugoistoku Srbije do 12 na jugu Banata, a najviša od 20 do 24 stepena.

foto.zoomue

U utorak ujutro hladno, van košavskog područja ponegde kratkotrajna magla, mestimično slab prizemni mraz, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, u košavskom području umeren, a na jugu Banata kratkotrajno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 na jugu i jugoistoku Srbije do 12 na jugu Banata, a najviša od 21 do 25 stepeni.

U sredu ujutro hladno, ponegde kratkotrajna magla, mestimično slab prizemni mraz, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m. Pre podne pretežno sunčano, a od sredine dana umereno naoblačenje, koje će tek ponegde u brdsko-planinskim predelima usloviti kratkotrajnu kišu. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. Najniža temperatura od -2 do 9, a najviša od 18 do 22 stepena.

Hladnije, ujutro i pre podne još ponegde u brdsko-planinskim predelima slaba kratkotrajna kiša u četvrtak . Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 10, a najviša od 15 do 19 stepeni.


Od petka temperatura ponovo u porastu. Narednog vikenda pojačanje jugoistočnog vetra (naročito u košavskom području i na planinama) uz prolazno naoblačenje koje će usloviti mestimično kišu i lokalne pljuskove.

RHMZ

You may also like...