I bajinobaštanski proizvođači na e-pijaci

BAJINA BAŠTA – Jedna od mera preduzetih radi sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19 je i zabrana rada zelenih pijaca.

U novonastaloj situaciji PKS-RPK Zlatiborskog upravnog okruga provela je aktivnosti na povezivanju primarnih poljoprivrednih proizvođača, koji su u prethodnom periodu svoje proizvode prodavali na zakupljenim tezgama na pijacama i njihovih kupaca

U saradnji sa lokalnim samoupravama i javnim komunalnim preduzećima koja gazduju pijacama, prikupljeni su podaci o proizvođačima svežeg voća, povrća, mlečnih proizvoda, prerađevina od mesa, meda i drugih proizvoda, koji žele da kupcima isporučuju robu na kućnu adresu. Od prodavaca i kupaca se očekuje da poštuju zakonske odredbe kao i sve mere zaštite s ciljem sprečavanja infekcije.

Za sada su počele sa radom elektronske pijace u Užicu, Požegi, Ivanjici i Kosjeriću, a uskoro se očekuje uključivanje ostalih opština.

Svi zainteresovani proizvođači koji na ovaj način žele da prodaju svoje proizvode, mogu se javiti PKS-RPK Zlatiborskog upravnog okruga na kontakt telefon 066 8750527.

Zainteresovani kupci kontakt telefone prodavaca mogu naći na sajtu Opštine Bajina Bašta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.