I bajinobaštanski proizvođači na e-pijaci

BAJINA BAŠTA – Jedna od mera preduzetih radi sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19 je i zabrana rada zelenih pijaca.

U novonastaloj situaciji PKS-RPK Zlatiborskog upravnog okruga provela je aktivnosti na povezivanju primarnih poljoprivrednih proizvođača, koji su u prethodnom periodu svoje proizvode prodavali na zakupljenim tezgama na pijacama i njihovih kupaca

U saradnji sa lokalnim samoupravama i javnim komunalnim preduzećima koja gazduju pijacama, prikupljeni su podaci o proizvođačima svežeg voća, povrća, mlečnih proizvoda, prerađevina od mesa, meda i drugih proizvoda, koji žele da kupcima isporučuju robu na kućnu adresu. Od prodavaca i kupaca se očekuje da poštuju zakonske odredbe kao i sve mere zaštite s ciljem sprečavanja infekcije.

Za sada su počele sa radom elektronske pijace u Užicu, Požegi, Ivanjici i Kosjeriću, a uskoro se očekuje uključivanje ostalih opština.

Svi zainteresovani proizvođači koji na ovaj način žele da prodaju svoje proizvode, mogu se javiti PKS-RPK Zlatiborskog upravnog okruga na kontakt telefon 066 8750527.

Zainteresovani kupci kontakt telefone prodavaca mogu naći na sajtu Opštine Bajina Bašta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.