Humanitarno veče u GKC-u

UŽICE – Studenti Visoke poslovno tehničke škole u Užicu organizuju 1. marta, u Gradskom kulturnom centru u Užicu „Humanitarno veče“, u okviru koga će biti prukupljana sredstva za lečenje malog Despota, iz Bajine Bašte.

Kako organizatori navode, u Visokoj poslovno tehničkoj školi ne školuju se samo Užičani, već je pohađa i veliki broj studenata iz drugih opština, između ostalog i iz Bajine Bašte. Zato će novac biti prikupljan za dečaka koji boluje od bulozne epidermolize, teške, retke i neizlečive bolesti kože u medicini poznate kao dece leptiri. Mesecno mu za lecenje treba oko 2000 eura.

„Naša škola ima dosta studenata iz čitavog Zlatiborskog okruga, pa i iz Bajine Bašte. Zato smo i odlučili da pomognemo baš malom Despotu. Hoćemo da pokažemo, da iako su vremena teška, saosećajnost, humanost i ljudskost još postoje. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje je naš parlament organizovao u prethodnom periodu, a svakako ćemo se truditi da ih bude još više“, kaže predsednica studentskog parlamenta Marijana Kostić.

Studenti Visoke poslovno tehničke škole, koji su do sada već uspešno realizovali nekoliko akcija, pozivaju sve ljude dobre volje da dodju 1. marta u GKC od 20 do 23 časa  i pokažu da današnje vreme nije ubilo saosećajnost.

Ulaz na „Humanitarno veče“, koje će ujedno biti i veče stare i nove elektronske muzike, domaćeg i stranog roka, je besplatan.

Organizatori podsećaju i da će u toku cele sedmice u holu Visoke poslovno tehničke škole biti postavljena kutija za prikupljanje pomoći.

You may also like...