Humanitarna akcija užičkih sportista (video)

UŽICE-Sprotisti, sportski klubovi i sportski radnici grada na obali Đetinje organizovali su se preko Sportskog saveza Užice i priključili se velikoj humanitarnoj akciji za pomoć ugroženom području od poplava .

nedjo ss uzica“ Sportski savez Užica je velika organizacija koja broji 84 kluba i oko 4000 aktivnih sportista. Pozivamo sve bivše, aktive sportiste, sportske klubove i prijatelje sporta da se odazovu ovoj velikoj akciji kako bismo pomogli u ovom teškom trenutku našem narodu. Mi sportisti smo uvek pobeđivali, bili najbolji kada je najteže i ovo je način da se odužimo našoj zemlji“, rekao je Vladimir Stojić, predsednik stonoteniskog kluba Jedinstvo, koji je i jedan od inicijatora ove akcije. 

Neđo Milosavljević, predsednik Sportskog saveza Užice naglasio je da je Upravni odbor Sportskog saveza Užice, na inicijativu pojedinih sportista odmah reagovao i na svojoj sednici doneo odluku da se Sportski sveza Užica sa svojim sprotistima i društvima uključi u humanitarnu akciju.
“ Mi ćemo koordinirati akcijom i već smo svima uputili dopise u kojima ih inofrmišemo na koji način mogu učestvovati. Jedan deo donacije biće novčana sredstva, a drugi će se odnositi na nemirnice, tehnička sredstva i druge potrebštine koje su građanima iz ugroženih područja u ovom trenutku neophodne“,rekao Milosavljević.
Srpska atletičarka Olivera Jevtić je obraćajući se prisutnim novinarima rekala je da je da se odruče novčane nagrade na Beogradskom polumaratonu u korist ugroženih.
“ Na sve sam zaboravila, ne mogu da se skoncentrišem ni na takmičenja koja me očekuju. Ne mogu ni da se usmerim na treningu koji me očekuje ovih dana, ali kada vidim one koji su nastradali kako se dostojanstveno drže i cela Srbija kako se bori za svoj narod, i ja sam se uspravila. Mi koji nismo stradali od poplava moramo da pomognemo koliko možemo. Ja sam svoje najteže deonice trčala za gradnju Hrama Sveti Sava, za gradnju užičke bolnice trčaću i za ljude koji su nastradili u ovim poplavama, i svoje bonuse usmeriću njima. Novčanu nagradu sa Beogradskog polumaratona ću usmeriti ljudima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija“,rekla je Jevtićeva.
Skijašica Marija Trmičić, nekadašnja reprezentativka Srbije je takođe podržala akciju Sportskog saveza Užice:
sportisti„Želim da pozovem sve sportiste da u ovom trenutku ostanemo pribrani da pružimo taj optimizam koji smo uvek mi davali, kojim smo uvek podsticali naše sunarodnike koji su nas uvek bodrili i uvek bili uz nas. Ovog puta mi njima pružimo podršku! Mislim da možemo dosta toga da uradimo. Pokazala je Srbija da je jedinstvena, onda kada je to najpotrebnije. Mi smo ovu akciju pokrenuli još juče i mogu da kažem da se dosta mojih kolega skijaša iz okruženja već uključilo u čitavu priču“.
Predrag Damnjanović trener u kik boks klubu Sloboda UE lavovi poziva sve da budu jedinstveni.
“ Pozvao bih sve sportiste da pomognemo, da ne okrećemo leđa jedni drugima. Neka svako pomogne onoliko koliko može, jer svi zajedno želimo da se ovo stanje što pre prevaziđe i da se Srbija vrati u normalan tok“,rekao je Damnjanović.
Bogdan Miličić, fudbaler Slobode Point je uputio apel ne samo sportistima već i građanima cele Srbije.
„Mi u FK Sloboda smo već donirali jednu sumu novca, ali nastavljamo dalje. Ovo je trenutak kada treba svako od nas da da svoje malo kako bismo učinili mnogo“.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.