Humanitarna akcija GrO SDPS i Ženskog cenra Užice (video)

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Užice i Ženski centar organizovali su, u okviru nedelje socijalne pravde, humanitarnu akciju prikupljanja garderobe namenjene najugroženijim kategorijama stanovništva.

„Akcija prikupljanja garderobe za decu i odrasle kojima je ta vrsta pomoći potrebna,  je počela 20. februara kada se obeležava Dan socijlane pravde. Tada  smo pozvali pripadnike svih političkih partija da nam se pridrže i pokažu humanost“ rekla je Danijela Djordjević Arsić, predsednik Foruma žena SDPS.Ona je istakla da se akciji priključila i SNS i da će akcija biti nastavljena tokom cele godine.
„Mi želimo da se uključimo i u druge humanitarne kacije u gradu i zato pozivam sve organizcije i pokrete  u Užicu koji se bave humanitarnim radom da nam se jave i ukažu na potrebe i probleme naših sugradjana, a kojima bismo mogli da pomognemo“, naglasila je predsednik Foruma žena SDPS.
Marina Tucović, članica tima za ekonomsko osnaživanje žena Ženskog centra Užice podsetila je da Servis za prikupljanje i reciklažu tekstila postoji u Užicu od 2010. godine i da usluge ovog servisa koristi 280 najugroženijih porodica. 
„Zahvaljujući akciji koju je organizovao Gradski odbor SDPS mi ćemo poboljšati asortiman našeg servisa.Ono što je značajno pored humanog karaktera , u ovom programu postoji i  ekološki aspekt jer je ovo jedan od oblika primarne selekcije otpada tekstila“, rekla je Tucovićka i dodala da će na ovaj način priljupljena garderoba nakon selekcije biti podeljena, po određenim kriterijumima, najugroženijim porodicama, svakog četvrtka i petka od 10 do 14 časova.Takodje, kroz Program reciklaže tekstila, preko javnih radova, Ženski centar u određenom periodu godine zapošljava 10 žena iz teško zapošljivih kategorija i osobe sa invaliditetom.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.