„Hristos vaskrse, Srbijo“

UŽICE – Međuopštinska organizacija slepih Užice i Gradski odbor Kola srpskih sestara organizovali su na Gradskom trgu, treći put za redom, manifestaciju “Hristos vaskrse, Srbijo” u okviru koje su se u kucanju vaskršnjim jajima takmičili  deca i odrasli.

jaja trg 1

Predsednica Međuopštinske organizacije slepih iz Užica kaže da je osnovni cilj ove akcije integracija i saradnja slepih osoba sa građanima Užica.
“Drago mi je da je ovo okupljanje pokazalo da ne živimo pored vas, nego sa vama, jer mi se borimo za jednaka prava i mogućnosti za sve ljude”, ističe Dragana Dučić.
Ona naglašava da  su jaja farbale žene članice Međuopštinske organizacije slepih uz pomoć prijatelja udruženja, a da im je jaja darovala farma “Ostojić” iz Volujca. 
Najmlađi učesnici takmičenja u kucanju vaskršnjim jajima bili su mališani vrtića “Zeka”, a među decom najuspešnija je bila učenica Osnovne škole “Đura Jakšić” Lidija Marković.
“Volim Vaskrs, ovim jajetom od misirke u protekla dva dana pobedila sam mamu, tatu, babu i dedu, a danas i svoje vršnjake”, kaže Lidija. 
Najuspešniji učesnici manifestacije “Hristos vaskrse, Srbijo”, nagrađeni su knjigama i igračkama.
 ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.