Hrast – terapeut iz prirode (VIDEO)

LJUBANJE – „Gde god vidiš zgodno mesto tu drvo posadi, a drvo je blagodarno pa će da nagradi“, rekao je Jovan Jovanović Zmaj. Možda je on znao za dendroterapiju koja se danas sve češće koristi za oslobađanje od stresa i regulisanje energetskog disbalansa. U selu Ljubanje nalazi se čudotvorni hrast koji svakog dana „brine“ o zdravlju njegovih posetilaca. Dovoljno je samo deset minuta da nas oslobodi negativne enrgije.

Ukoliko vam nedostaje zagrljaj i osećate se iscrpljeno u selu Ljubanje kod Užica postoji stablo koje će izvući svu negativnu energiju. Radi se o hrastu koji je star oko tri stotine godina, a njegova lekovita svojstva svakodnevno koristi Miroljub Stanojević.

Miroljub Stanojevič
Foto: ZooMUE

„Ako imate bolove u glavi ili stres prilslanjate čelo hrastu ili sa koje strane vas boli ili ako vas boli stomak sa te strane prilazite hrastu. A ako vas bole leđa onda hrast grlite okrenuti leđima“ kaže Miroljub Stanojević.

Potrebno je minimum deset minuta da bi se osetilo poboljšanje u telu. Ipak svako bi trebalo po ličnom osećaju da se zadrži pored hrasta.

„Najbolje se osete te energije u prilazu tom hrastu. On svojim granam crpi energiju iz Kosmosa, stablo čoveka kad prilazite drvetu, a žile su uzemljenje. To je jedino drvo koje je živo“, dodaje Stanojević.

Dendroterapija je sve popularnija u svetu, a u skandinavskim zemljama i Rusiji već je ušla u zvaničnu medicinu.

„Bor je isto dobar za stresne situacije, breza je isto dobra, koristi se i sok od breze za bubrege. Svako drvo je dobro i dobro je šetati šumom, ali ne stazama nego kroz vrzine da vas drveće dotakne. Tako je najbolji prijem energija“, kaže Stanojević.

Drveće ne samo da leči, već i ispunjava želje. Miroljub je to otkrio na svom primeru.

„Pošto sam promenio dosta radnih mesta i radio na građevini koji su veoma teški, pomislio sam želju da dobijem bolje radno mesto i ta mise želja ostvarila – postao sam prosvetni radnik“, zaključuje Stanojević.

Ordinacija na otvorenom dostupna je svima nama i skroz je besplatna. Bez ijedne iygovorene reči drvo će pronaći najbolji lek za nas.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.