Hospitalizovano petoro mališana sa težom kliničkom slikom

UŽICE – Na Dečijem odeljenju OB Užice hospitalizovano je petoro dece sa težom kliničkom slikom praćenom obilnim prolivima, povraćanjem, malaksalošću i visokom temperaturom. Uzrok još uvek nije poznat, ali je simptomatično da su sva deca polaznici užičkog privatnog vrtića „Školica Čarolija“. Da li je u pitanju virusna infekcija ili trovanje hranom, još uvek nije poznato, tačan uzrok pokazaće rezultati analiza koje su u toku.

Načelnica dečijeg odeljenja kaže da su deca na odeljenje primljenja sa teškom kliničkom slikom, obilnim prolivom, povraćanjem i visokim temperaturama.

„Imamo baš teške forme proliva i povraćanja, jutros sam referisala kolegama. Sve je praćeno malaksalošću, obilno povraćanje i prolivi, visoka temperatura, baš nezgodna klinička slika. Ja sam ih primila četvoro, jutros još jedno, ne znam da li su svi iz istog vrtića. Uzeli smo uzorke za analize, testirali smo ih i PCR testovima, moramo biti sigurni šta je uzrok, jer su kliničke slike neobične i po prilično ozbiljne, deca su pod konstantnim lekarskim nadzorom“, rekla je doktorka Dara Savić Božović.

Da su sva hospitalizovana deca iz vrtića „Školica Čarolija“, potvrdili su iz Doma za majku i dete gde su deca primljena na pregled, a deo njih dalje upućen na bolničko lečenje. Kako kažu u dispanzeru, tokom vikenda, sa sličnim simptomima pregledano je dvanaestoro dece a danas još petoro. Prvi rezultati uzoraka, čija analiza je u toku, daće i pravu sliku i mogući uzrok oboljevanja dece.

Izvor: Nova S

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.