Hadži Prodanova pećina otvorena za posetioce

IVANJICA – Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je Hadži Prodanovu pećinu u selu Raščići u Ivanjici koja je 40 godina bila zatvorena za posetioce.

„Suština uspeha u turizmu je da budete specifični. Možete da napravite bilo koju zgradu, put ili bilo šta drugo, ali ovo ne možete, ovo imate ili nemate. Problem je bio što smo mi ovo imali, ali nismo stavili u funkciju razvoja turizma, a ova pećina treba da bude prepoznatljiv brend cele Zapadne Srbije“, poručio je ministar.

Foto: MNA
Foto: MNA

On je rekao da će ministarstvo nastaviti sa rekonstrukcijom pećine, što znači da će uslediti i druga faza rekonstrukcije, budući da u samoj pećini ima i jezero, što ovaj turistički sadržaj čini još atraktivnijim.

Hadži-Prodanova pećina će, kako je istakao ministar, pobošljati turističku ponudu u ovom delu Srbije.

„U tom smislu treba iskoristiti blizinu Javora, Golije, a i posetiocima manifestacija Sabora trubača u Guči i Nušićijade ponuditi dodatne sadržajem“, dodao je ministar.

Za rekonstrukciju prve faze Hadži-Prodanove pećine ministarstvo je opredelilo osam miliona dinara, a preostalih 6,3 miliona dinara je investirala opština Ivanjica.

Foto: InfoLIGA

Ivanjica je danas dobila i drugi turistički sadržaj, a to je zip lajn u selu Raščići koji je ministarstvo finansiralo u iznosu 2,5 miliona dinara.

Tanjug

You may also like...