Guča se vraća trubi (VIDEO)

GUČA – Ovogodišnji 57. Sabor trubača u Guči biće u potpunosti posvećen trubi,što znači da ove godine neće biti koncerata estradnih zvezda i da su oni zamenjeni koncertima trubačkih orkestara,izjavio je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović na današnjoj konferenciji za novinare.

Organizatori 57. Dragačevskog sabora trubača, koji će se održati od 9.do 13. avgusta u Guči, najavljuju značajnije novine koje će doprineti unapređenju organizacije, programskih sadržaja i povećanju broja domaćih i stranih gostiju.

“ Od ove godine, skidamo i rampe na prilazima Guči. Parking se necge naplaćivati kao prethodnih godina. Svi programski sadržaji biće besplatni“, kaže Jolović i napominje da su Saborski odbor i Crkvene vlasti postigle  saglasnost da se šatre vrate u Crkvenu portu.

„Crkvena porta  je pola veka predstavljala imidž Guče  i ugostiteljstva, najraznovrsnije domaće hrane i pića iz ovog kraja, mesto okupljanja najpoznatijih ličnosti iz zemlje i inostranstva, političara, glumaca, pevača, sportista, privrednika, ljubitelja trube sa svojim porodicama“,rekao je Jolović i najavio da će u crkvenoj porti biti postavljeno sedam šatri i da će tu svirati najbolji trubači.
Jolović je istakao da je izgrađen  Dom trubača i rešeno pitanje smeštaja orkestara koji učestvuju na finalnom takmičenju, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je 20 miliona i ove godine za programe i investicije u saborsku infrastrukturu .

„Pored tradicionalnih programskih sadržaja ove godine smo povećali broj predtakmičerskih centara,uveli mnoge novine u takmičarskom delu,tako da se značajno povećala konkurencija za učešće naših najboljih trubača u Guči“,kaže Jolović i ističe da su predtakmičenja održana u Knjaževcu,Boljevcu,Surdulici,Vladičinom Hanu,Leskovcu,Kovačici,Novom Sadu,Zlatiboru i Prijepolju,kao i u Požegi za mlade orkestre.

57.Dragačevski sabor trubača svečano će otvoriti  10.avgusta ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

U Guči  će u pet saborskih dana koncerte održati pored majstora trube i pobednika prošlogodišnjeg Sabora i šampiona Guče Ekrema Mamutovića i Dejan Petrović Big bend,Dejan Lazarević,Boban Marković i Goran Bregović čijim koncertom 13.avgusta se i završava 57.Dragačevski sabor trubača u Guči.

You may also like...