Gubitak od 20 000 pansion dana

ZLATIBOR – U Dečjem odmaralištu “Golija” na Zlatiboru izvršena je detaljna dezinfekcija i deratizacija objekta u nizu mera prevencije koronavirusa.

Prema rečima direktora užičkog odmarališta “Zlatibor” Vladana Cuparića objekat ne radi od 15. marta ove godine od kada je uvedeno vanredno stanje. Kapaciteti su pre epidemije bili sto posto popunjeni i rezervisani tako da je za protekla tri meseca izgubljeno oko 20.000 pansion dana, jer je dnevno u renoviranom objektu sa bazenom   boravilo 190-200 dece. 

Golija
Foto Infoera

Šteta je velika, a na pitanje kada će odmaralište “Golija” primiti prve male goste, školarce i decu iz vrtića Cuparić odgovara da sve zavisi od odluka epidemiološke struke i kriznog štaba.

Zahvaljujući podršci lokalne samouprave zaposleni primaju platu u nepromenjenom iznosu kao pre zbog štete nastale koronom u odnosu 60 odsto grad i 40 odsto ličnog dohotka samo preduzeće. U proteklom periodu u odmaralištu niko nije izgubio posao.

Cuparić se nada da će smirivanjem situacije, odmaralište primiti decu možda u junu, a najverovatnije u septembru početkom školske godine, ali ponovlja da sve zavisi od odluke lekarske struke i dalje situacije sa epidemijom. Inače odmaralište je i pre pojave korone, posle odlaska svake smene dece radilo dezinfekciju čitavog objekta.

Izvor Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.