Grčić:Dolići već dobili 4 puta jače napajanje električnom energijom (VIDEO)

SJENICA – Tokom vikenda,samo dva dana nakon posete predsednika Aleksandra Vučića,selo Dolići kod Sjenice već je dobilo novi trafo snage 400 kilovati,što je četri puta jače napajanje strujom od dosadašnjeg, izjavio je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom današnje posete selu Dolići.

„Najkasnije do kraja godine uradićemo još jedan novi trafo snage 400 kilovata i dalekovod u dužini od 500 metara sa koga će se napajati zaseok Šabaredžovići sa 19 domaćinstava.Na ovaj način biće osigurano kvalitetno i pouzdano snabdevaanje električnom energijom čitavog sela Dolići u kome živi 69 domaćinstava i omogućiti razvoj mlekarstva i prerade mesa od čega ljudi u ovom delu Pešterske visoravni žive „,istakao je Grčić.

Direktor Elektroprivrede Srbije je naglasio i da je plan ovog javnog preduzeća da svaki kraj Srbije dobije stabilno snabdevanje strujom.

„Sjenički kraj ima dobru trafo stanicu od 110 KVA a problem su razvodi zbog velikog prostranstva na Pešteeru.Za nekoliko meseci u planu je da se obezbedi stabilno elektro snabdevanje još jednom kraju sjeničke opštine „,najavio je Grčić.

Meštanin Muris Šabaredžović čije je domaćinstvo posetio predsednik Aleksandar Vučić,ne krije iznenađenje brzom reakcijom Elektroprivrede.

„Nismo se nadali da će napon struje za samo dva dana biti pojačan i to za četri puta.Već to nam je omogućilo lakši rad prilikom muže krava,tako da razmišljamo i o otvaranju mlekare.Hvala predsedniku Vučiću  na nikada brže ispunjenom obećanju.Struja je za nas ,pored vode i puta život na Pešteru“,istakao je Šabaredžović.

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić rekao je da će ova investicija u kvalitetnije i oouzdanije elektro napajanje i povećanje instalisanih kapaciteta za nove i postojeće korisnike omogućiti i razvoj seoskog turizma u sjeničkom kraju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.