Granični prelaz u vanrednom stanju (VIDEO)

KOTROMAN, UŽICE – Od petka 20. marta u 08.00 sati granice Srbije potpuno su zatvorene za putnički drumski, rečni i železnički saobraćaj i prolaze samo transportni kamioni.

Na graničnom prelazu Kotroman, na samo kilometar od Vardišta i granice sa Republikom Srpskom, ovo  je svakodnevna slika. I tako je od 20. marta kada su granice zatvorene sa putnički i železnički saobraćaj, a dozvoljen je prelazak samo kamionima.

Granični prelaz Kotroman

„Svi kamioni stranih registarskih oznaka idu u pratnji saobraćajne policije od tačke A do tačke B odnosno imaju 12 sati da napuste teritoriju Republike Srbije„, rekao je Aleksandar Maksimović, šef carinske ispostave Kotroman.

Pojačana je kontrola i strogo se poštuju sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije, a posebna pravila važe za prevoznike sa stranim tablicama.

„Prevoznici sa našim registarskih tablicama od ulaza u zemlju do odredišne ispostave idu bez pratnje. Što se tiče stranih prevoznika koji imaju svoju pratnju i oni idu bez pratnje u konvoju. Svi ostali posle policijskog časa idu u konvoju do izlaska iz Srbije“, ističe Maksimović.

Da bi sve funcionisalo bez problema i domaći prevoznici moraju da ispoštuju propisane mere, kao i one koje važe za vreme policijskog časa.

Svi vozači prolaze sanitarni pegled i dobijaju preporuku kako da se ponašaju. Nema dužeg zadržavanja na samom prelazu – tek toliko da  se ispoštuje procedura oko carinskih papira. 

Grani;ni prelaz Kotroman policija
Poštuju se propisi zaštite ljudi

„Samo da se ispoštuje procedura jer je zaštita naših građana prioritet tako da je prisustvo sanitarnih inspektora na graničnom prelazu obavezno i oni obavljaju svoj deo posla“ , obasnio je Maksimović.

Carinski službenici su maksimalno angažovani na pružanju pomoći graničnoj policiji i sanitarnoj inspekciji, kao bi obezbedili brži protok roba i usluga.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.