Gradsko veće usvojilo završni račun budžeta za prošlu godinu

UŽICE- Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Užica za 2013. godinu. Prema podacima iz završnog računa, budžetski prihodi, primanja i preneta sredstva u budžetu u 2013. godini iznosila su 2,2 milijarde dinara ili 6,98%, (165 miliona dinara) manje od planiranih 2,37 milijardi dinara.

 

U strukturi prihoda najviše je, 62%, ostvareno od poreza na dohodak i kapitalne dobitke koje plaćaju fizička lica. Na rashodovnoj strani, planirani troškovi umanjeni su za 174 miliona dinara što je oko 7,38% manje od projektovanih rashoda.

Gradsko veće prihvatilo je godišnje izveštaje o radu u prošloj godini koje su podneli Vodovod, Gradska toplana, Bioktoš, Niskogradnja, Veliki park, Stan, Duboko, Aerodom, Gradska stambena agencija i Direkcija za izgradnju, kao i program rada sa finansijskim planom Narodnog muzeja.

Veće je utvrdilo Plan detaljne regulacije „Petlja u Zlakusi“ i usvojilo Operativni plan odbrane od poplava za vode II reda, Plan zaštite od erozije zemljišta i Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada za ovu godinu.

Odobreno je da se isplate sredstva iz budžeta grada Domu zdravlja Užice radi uplate 20% učešća za nabavku auta za prevoz pacijenata na dijalizu.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.