Gradsko veće prihvatilo godišnje programe poslovanja

UŽICE- Članovi Gradskog veća dali su svoju saglasnost na godišnje programe poslovanja za ovu godinu koje su dostavili Turistička organizacija regije Zapadne Srbije, Turistička organizacija Užice i Ustanova dečije odmaralište „Zlatibor“, kao i na izmene i dopune programa JKP „Duboko“ i JP „Stan“. Veće je prihvatilo i izveštaje o radu u 2017. godini, Gradske galerije, Budžetske inspekcije i Zelenog saveta.

Utvrđen je predlog odluke koja se odnosi na sprovođenje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama za ovu godinu i donesen je pravilnik koji određuje minimalni mesečni iznos troškova za tekuće održavanje zgrada i iznosa naknade koje plaćaju vlasnici posebnih delova u slučajevima gde je prinudno postavljen profesionalni upravnik.
Saglasnost Veća je data i na rešenja koja obuhvataju uslove uključivanja u objedinjenu naplatu troškova održavanja stambenih i stambeno-poslovnih zgrada i na dopunu odluke o utvrđivanju visine i korišćenju novčanih sredstava za održavanje stambenih zgrada.
Na ovoj sednici, izvršene su izmene odluke o organizovanom prikupljanju otpada u mesnim zajednicama novom lokacijom kod Papića groblja, kao i programa postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera sa tri nove lokacije.

You may also like...