Gradsko rukovodstvo u ponedeljak peške dolazi na posao (VIDEO)

UŽICE-Delegacija Evropske unije u Srbiji obeležava ovogodišnju Evropsku nedelju mobilnosti pod motom – Mobilnost sa nultom emisijom za sve od 16.do 22.septembra .Užice je jedan od 27 gradova u Srbiji koji se uključio u akciju .U cilju promocije gradsko rukovodstvo će 21.septembra na posao doći peške.

Tokom cele nedelje biće organizovane mnoge onlajn i oflajn aktvnosti i programi ,najavila je članica Gradskog veća za zaštizu životne sredine Nada Jovičić.

„U petak u 11 časova u vrtiću Poletarac biće deljene maske ,kao promocija javnog prevoza.U nedelju ,takođe od 11 časova,u klisuri Đetinje deliće se ranci u cilju podsticaja pešačenja.U ponedeljak 21.septembra gradsko rukovodstvo doći će peške na posao,a 22.septembra saobraćaj na glavnoj ulici biće zatvoren od 16 do 23 časa,dva sata pre uobičajenog režima“,najavila je Jovičićeva.

Ovogodišnja tema Evropske nedelje mobilnosti stavlja u fokus važnost pristupačnosti transportu bez emisija štetnih gasova i promoviše inkluzivni okvir koji uključuje sve činioce društva. ENM podstiče ljude i lokalne vlasti širom Evrope da preduzmu korake za postizanje dugoročnog cilja ugljenično neutralnog kontinenta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.