Gradonačelnik primio dobrovoljne davaoce krvi

UŽICE-Povodom Svetskog dana davalaca krvi gradonačelnik Užica Tihomir Petković primio je šestoro dobrovoljnih davaoca krvi i predstavnike užičkog Crvenog krsta  i Službe za transfuziju Opšte bolnice Užice.

tihi i davaoci

 
Ovaj dan je i prilika da se suštinski poradi na promociji davalaštva krvi radi obezbeđenja dovoljne količine krvi zdravstvenim ustanovama, a sve u cilju da se spasu životi ili poboljša kvalitet života najtežim bolesnicima,poručio je Petković.
„Grad Užice u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima podržava akcije i udruženja davalaca krvi kojih ima više u gradu, a uglavnom su organizovani preko Crvenog krsta. Ovo je i prilika i da užičkom Crvenom krstu i Službi transfuzije našeg Zdravstvenog centra odamo počast za kvalitetne organizacije akcija. Ovih šest Užičana, davalaca krvi koji su danas sa nama, a koji su do sada ukupno dali krv oko 400 puta, najbolji su predstavnici humanosti i ljudske dobrote i u ime Gradske uprave im se zhvaljujem za sve živote koje su spasili“rekao je   Petković.
 
„Po našem Ustavu, ako neko spase 100 života, on u civilnim uslovima ima status narodnog heroja. Mi se u našoj Službi i u našem gradu stalno srećemo sa takvim herojima koji se bore i podržavaju život,”istakla je Radmila Smiljanić ispred Službe za transfuziju i naglasila da u ovoj službi trenutno ima  oko 300 jedinica krvi što zadovoljava potrebe.
 
Milivoje Grbić, dao je krv oko 90 puta, a prvi put to je uradio sa 19 godina u vojsci.
„Video sam da to ne boli, da je humano. Onda sam odlučio da je bolje davati nego primati. Mislim da bi što više trebalo da se angažuje mladih, zdravih ljudi da daju krv, jer nikada se ne zna, kome će biti potrebna.Uvek si ponosan kada znaš da je život spašen“, rekao je  Grbić na prijemu kod gradonačelnika Užica. 
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.