Gradonačelnica Užica i naredne četiri godine Jelena Raković Radivojević


UŽICE-Većinom glasova odbornika Skupštine grada Užica Jelena Raković Radivojević izabrana je za gradonačelnicu Užica. Ovo je njen drugi mandat na toj funkciji i kako je istakla, za to zahvalnost duguje građanima Užica, koji su joj poklonili poverenje na nedavno održanim lokalnim izborima.

“Ja ću i ovom prilikom da se najpre zahvalim na podršci i ukazanom poverenju kako kolegama odbornicima, tako i svim građankama i građanima Užica koji su prepoznali da je ono što smo radili u prethodne četiri godine bilo dobro. Naravno moglo je i bolje, ali ako uzmemo u obzir sve okolnosti koje su nas pratile moramo biti zadovoljni. Zadovoljstvo je sada još veće, jer smo dobili priliku da sve što smo započeli i planirali završimo, a reč je o zaista važnim i velikim projektima i investicijama za sve nas, ali i generacije koje dolaze. Kao što sam rekla u ekspozeu pred nama je period veoma predanog rada, jer želimo da Užice u godinama koje dolaze bude lider ovog regiona, moderan univerzitetski, zdravstveni, privredni, kulturni, sportski centar. To je moj i zadatak svih ljudi koji će zajedno samnom voditi ovaj grad u naredne četiri godine. Prvenstveno moramo voditi računa o svakom čoveku, jer briga o ljudima mora biti prioritet svih prioriteta. Neće biti lako, ali sam sigurna da ćemo dati sve od sebe i uprkos brojnim izazovima, uspeti da realizujemo velike projekte. Sigurnost nam daje i nikada snažnija podrška naše države, Vlade i predsednika Republike Srbije. Još jednom hvala sugrađanima na ukazanom poverenju, koje ćemo sa novim ljudima, novom energijom i još predanijim radom sigurno opravdati”, istakla je gradonačelnica posle imenovanja na tu funkciju.

Funkciju zamenika gradonačelnice obavljaće Rajko Radosavljević, dok su članovi gradskog veća Miodrag Petković zadužen za finansije, Dragoljub Stojadinović zadužen za projekte i društvenu delatnost, Slobodan Grbić zadužen za oblast socijalne politike, Srđan Nedeljković zadužen za javna preduzeća, Vladimir Sinđelić zadužen za mesne zajednice, Zoran Lazić zadužen za vanredne situacije, Dušanka Selaković zadužena za ekologiju i turizam, Slobodan Šiljković zadužen za saobraćaj i Vladan Virijević zadužen za privredu i poljoprivredu.

Foto.grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.