Gradonačelnica u poseti prvoj užičkoj bebi u 2023. godini

UŽICE-Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević u pratnji saradnika posetila je prvorođenu bebu u 2023. godini. Prva užička beba je Andrea Cvijović iz Sevojna, rođena 1. januara u 3.41 časova, na radost roditelja Marije i Stefana i četvorogodišnje sestre Tamare.

Foto.grad Užice

Uz čestitke porodici Cvijović, gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević poručila je da će grad i u narednom periodu raditi na osnaživanju roditeljstva.

“Veoma mi je drago što sam danas ovde da porodici Cvijović čestitam rođenje kćerke i po tradiciji koja traje godinama unazad maloj Andrei uručim i simbolične poklone. Grad Užice brine o najmlađima i to pokazujemo merama koje realizujemo, sa ciljem da beba u našem gradu bude što više. Pored novčanih naknada za nezaposlene porodilje u iznosu od 60 hiljada dinara i majkama trećeg i svakog sledećeg deteta sleduje isti iznos. Pored toga svaka novorođena beba dobija 15 hiljada dinara i autosedište, a treće i svako sledeće dete u porodici ima besplatan boravak u užičkim vrtićima. Uvećali smo ove godine i iznos poklon čestitke za prvorođenu bebu, tako da on sada iznosi 100 hiljada dinara.Znamo da sve ovo nije dovoljno i zato ćemo i dalje raditi na unapređenju svih postojećih mera i uvođenju novih, kako bismo roditeljima pružili sto snažniju podršku. Stefanu i Mariji još jednom čestitam rođenje kćerke a Tamari sestre, sa željom da ovde ne stanu i da ih u godinama koje dolaze bude više”,rekla je gradonačelnica.

“Drago nam je što grad misli o nama i sa velikim zadovoljstvom smo danas ugostili gradonačelnicu Užica. Hvala na ukazanoj pažnji i poklonima”, rekao je otac Stefan Cvijović.

Rođenju sestre, a sada i poklonima obradovala se i četvorogodišnja Tamara, koja nam je rekla da kada nije u vrtiću vreme provodi sa bebom.

Andrea je rođena 1. januara 2023. godine u 3.41 časova sa odličnim ocenama, i na rođenju je bila teška 2,730 kg i visoka 49 cm.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.