Gradonačelnica: Radićemo na boljim uslovima studiranja i zapošljavanja (VIDEO)

UŽICE – Kako do boljih uslova za studiranje, što kvalitetnijeg obrazovanja i zapošljavanja nakona studija, bile su glavne teme današnjeg sastanka studenata Akademije strukovnih sudija Zapadna Srbija sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević.

Milkica Gačić, predsednica studentskog parlamenta Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, očekuje da će Grad podržati projekte čija realizacija je u toku.

„Jedan od projekata je izgradnja rampe za osobe sa invaliditetom na ulaznom stepeništiu Akademije, a drugi je tradicionalna akcija Užice za Kosmet. Izdvojila bih, nadam se, uspešnu saradnju studenata i gradskih većnika što će pomoći studentima tokom sticanja stručne prakse i pronalska radnih mesta“, rekla je Gačić.

Jedan od glavnih ciljeva u narednom periodu biće stvaranje boljih uslova da studenti ostanu u našem gradu.

„Ono o čemu smo danas pričali sa studentima jeste poboljšanje uslova studiranja i obrazovanja, kao i mogućnostima da svoje znaje usmere u naš grad odnsono da u narendom periodu, zahvaljujući strateškim projektima u narednim godinama, otvorimo nova radna mesta“, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Gradonačelnica Užica je najavila i sastanak sa studentima i gradonačelnikom Valjeva kako bi definisali zajedničke ciljeve imajući u vidu da je užička Visoka škola strukovnih studija zajedno sa Visokom poslovnom školom iz Valjeva deo Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.