Gradonačelnica obišla ulice u procesu rekonstrukcije (VIDEO)

UŽICE – U pratnji saradnika, gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, obišla je nekoliko gradskih ulica koje su u prethodnom periodu rekonstruisane i one čija rekonstrukcija je u toku.

“Iako nam veoma često spočitavaju da u gradu ne radimo dovoljno, ja ću vam reći da smo u prethodnih nekoliko meseci radili intezivno i za rekonstrukciju ulica u gradu izdvojili i značajna sedstva”, istakla je gradonačelnica.

Kako je navela, oko osam miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju Zlatarske ulice, gde je najveći deo puta presvučen novim asfaltom u punoj širini.

“Sanirali smo i prekope od gasovoda u Kondinoj ulici za šta je opredeljeno oko 3 miliona dinara. U ulici Svetozara Markovića radovi su u toku i trebalo bi da budu završeni do kraja ove sedmice. Radi se trenutno i ulica Terazije na potezu prema Spasovnjači gde se postavlja oko 2 500 kvadrata novog asfalta. Radovi su u toku i u Solunskoj ulici u kojoj se trenutno rade novi priključci na vodovodnu mrežu”, dodaje ona.

Gradonačelnica podseća i na obimnu i kompletnu rekonstrukciju u Ulici Ive Andrića u Turici, gde je pored izgradnje kišne kanalizacije urađena i kompletno nova podloga, asfaltirana ulica u punoj širini, postavljeni ivičnjaci i urađeni novi trotoari.

“Kompletno će biti rekonstruisana i Ratarska ulica, gde se izvode radovi vredni oko 8,5 miliona dinara i gde se trenutno radi izgradnja kišne kanalizacije, nakon čega će ulica biti asfaltirana. Pored navedenih ulica radimo i na sanaciji udarnih rupa u svim gradskim ulicama. Morate razumeti da ne možemo u jednoj građevinskoj sezoni uraditi kompletnu rekonstrukciju ili presvlačenje svih ulica. To činimo u skladu sa definisanim prioritetima i u skladu sa finansijskim sredstvima kojima raspolažemo”, kaže gradonačelnica.

Veliki deo posla obavlja se uporedo i u seoskim mesnim zajednicama, gde je putna infrastruktura neophodan faktor za život i rad meštana. Gradonačelnica napominje ne treba zaboraviti i da je u toku realizacija još nekoliko velikih investicija, poput izgradnje vrtića, rekonstrukcije Zelene pijace i energetske sanacije užičkih škola.

“Budžet nije neograničen, pa sam svesna da neće svi biti zadovoljni, ali ono što mogu da obećam je da ćemo uvek delovati u skladu sa prioritetima koji su definisani i da ćemo u sardnji sa Vladom i resornim ministarstvima i donatorima raditi na tome da obezbedimo što više dodatnih sredstava”, zaključila je gradonačelnica.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.