Gradonačelnica dodelila paketiće deci iz dve višečlane porodice (VIDEO)

UŽICE – Povodom predstojećih, praznika gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, posetila je dve višečlane porodice i deci uručila novogodišnje paketiće.

Porodica Ivanović, koja živi u MZ Centar, broji petoro dece – Anđela, David, Vasilije, Dimitrije i Tara obradovali su se paketićima, a zahvalnost na poseti izrazila je njihova majka Dubravka, koja sama za sebe kaže da je najbogatija žena na svetu.

“Poprilično je teško sa petoro dece, suprug i ja radimo, veći deo dana sam na poslu, starija deca imaju obaveze oko škole, mlađi su u vrtiću. Ipak, moram naglasiti da imam veliku podršku mojih roditelja, naričito majke i svekrve, one kad god je potrebno čuvaju decu, vode računa o njima, takođe najstarija ćerka pomaže oko mlađih. Da je teško jeste, ali borimo se, trudimo, dobra su deca što je najbitnije. Stalno napominjem da sam ja najbogatija žena na svetu jer imam njih petoro”, kaže Dubravka Ivanović.

Poklonima za najmlađe gradonačelnica je čestitala praznike i porodici Petrović, iz seoske MZ Ribaševina, koju čini petoro članova – Milan, Slavica i njihove tri kćerke, Andrea, Tamara i Ena.

“U ime moje porodice se zahvaljujem za poklone koje smo dobili. Ostali smo tu jer volimo da živimo na selu. Zime su jake, put neprohodan, uslovi su malo teži, ali se borimo da sve to iznesemo. Život na selu ima prednost, zdrav vazduh, bezbednija su nam deca, zdravija, ali ima i nedostatak jer nisu u mogućnosti da pohađaju određene aktivnosti”, kaže Milan Petrović.

Prema rečima gradonačelnice, od 1. januara svaka rođena beba u Užicu dobiće 10 hiljada dinara i autosedište, dok će majkama trećeg i svakog sledećeg deteta biti isplaćeno 60 hiljada dinara.

„Uvećan je i iznos kojim đacima prvacima čestitamo polazak u školu, pa će umesto pet hiljada dinara, uz školski pribor dobiti i po 10 hiljada dinara. Ipak, ono što je mnogo značajnije je to da smo obezbedili besplatan vrtić i prioritet pri upisu za treće i svako sledeće dete u porodici”, izjavila je gradonačelnica, najavljujući izgradnju vrtića u Karanu i Kremnima.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.