Građevinari vredni u vanrednom stanju (VIDEO)

UŽICE – Posle odluke Vlade i sastanaka na nivou grada Užica doneta je odluka da se nastave radovi na 28 gradilišta. Sa izvođačima je postignut dogovor o dinamici radova uz obavezno poštovanje svih propisanih mera kada je reč o bezbednosti radnika.

Intenzivirani su radovi koje finansiraju grad Uzice i resorna ministarstva. Za završetak tih projekata postoje rokovi koji moraju biti ispoštovani pa  se vodi računa da ne bude previše kašnjenja. Među najvećim gradilištima je plato ispred užickog Narodnog muzeja, vrednost radova je devet miliona dinara, a finansiraju ga Ministarstvo drzavne uprave i lokalne samouprave i grad Užice.

Ostalo je da se uradi postament za tenk i očekujemo da ga kompletno montiramo za desetak dana. Tu je urađeno 600 kvadrata mermera i ozelenjavanje“, kaže direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

Radi se i na završetku sportske hale u užickom naselju Krčagovo koju zajednički finansiraju grad i Ministarstvo sporta, kao i na sportskoj dvorani u krugu škole u gradskoj opštini Sevojno za koju je sredstva opredelilo Ministarstvo prosvete.

„U Krčagovu izvođač radi unutrašnje radove i tu nije ni bilo zastoja, a na sportskoj hali u Sevojnu su radovi čak bili intezivirani u vanrednom stanju“, dodaje Maksimović.

Rok za završetak Hale u Krčagovu je 5. septembar, a i dvorana u Sevojnu trebalo bi uskoro da bude završena. U samom centru grada, preko puta gradske kuće, radi se rekonstrukcija trotoara i novi plato.

„Radi se oko 1200 kvadrata novog mermera na Vlajkovom platou koji će biti u novom ambijentalnom uređenju i najbitnije sa stazom za osobe sa invaliditetom“, navodi Maksimović.

Uporedo sa ovim velikim projektima u Užicu, radi se i na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže i asfaltiranju ulica u gradskim i seoskim mesnim zajednicama. Pri kraju je i adaptacija prostora nekadašnje kasarne za budući Sart up centar kao i Centar za visoko obrazovanje. Po svemu sudeći biće ovo duga i uspešna građevinska sezona.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.