Gradiće se obilaznica oko Požege

BEOGRAD – Na sastanku radne grupe za „Projekat izgradnje obilaznice oko Požege“, koji je održan u Palati „Srbija“ , ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je da se mora graditi obilaznica oko Požege.

Sa povećanjem intenziteta saobraćaja, Požega ima sve više problema zbog činjenice da kompletan saobraćaj za Kosjerić i Valjevo ide kroz sam centar grada.

Obilaznica oko Pozege
Foto: Rina

Tehnički problemi takvog saobraćaja, neposredna blizina dva objekta OŠ „Petar Leković”, te buka i zagađenje u samom gradu, konačno su prepoznati i u resornom ministarstvu.

„Na sastanku su utvrđeni dalji koraci na realizaciji ovog zaista značajnog projekta. Dogovoreno je kako ćemo u narednom periodu funkcionisati oko pripremanja kompletne tehničke dokumentacije, dokumentacije za izvođenje radova i realizacije same investicije”, rekao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

A kada je reč o neophodnoj dokumentaciji, na sastanku je rečeno da su u nekim elementima potrebne konsultacije sa preduzećem „Srbijavode” koje se priprema da izvrši uređenje korita i obala reke Skrapež.

Naime, u pojedinim delovima će verovatno doći do preklapanja nekih radova, pa da bi se pripremili što kvalitetniji projekti, dogovoreno je da se pozovu i predstavnici „Srbijavoda” na sledeći sastanak, koji je ministar Momirović najavio već za sledeću sedmicu.

Izvor/Foto: Rina

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.