Grade se tri hidrocentrale na Drini

SRBIJA – Ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeća između Elektroprivrede Republike Srpske (RS) i Elektroprivrede Srbije upućen je Konkurencijskom savetu BiH, izjavio je predsednik Vlade RS Radovan Višković za RTRS.

Višković je izrazio očekivanje da će Konkurencijski savet dati pozitivno mišljenje, nakon čega će biti registrovano zajedničko preduzeće u kojem Srbija učestvuje sa 51 odsto, a RS sa 49 odsto kapitala.

Na taj način biće stvoreni uslovi za početak pripremnih radova na projektu izgradnje tri hidrocentrale na Drini za koji su rešeni imovinsko-pravni odnosi, i gde postoji građevinska i ekološka dozvola. U tom slučaju sa projektom bi mogli početi u naredna dva meseca.

Preduzeće je formirano sa ciljem izgradnje tri hidroelektrane na Drini – HE Foča, HE Paunci i HE Buk-Bijela. Hidroelektrane su ukupne instalisane snage od 180 megavata.

On je naglasio da su pri formiranju zajedničkog preduzeća poštovane sve procedure, te da ne bi trebalo mešati politiku u pitanja koja su važna za razvoj zemlje.

Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.