Grad Užice efikasnije upravlja javnom imovinom


UŽICE -Na završnoj konferenciji programa Exchange 5 gradu Užicu dodeljena je zahvalnica za uspešnu realizaciju projekta „Javna svojina za razvoj javnog sektora”. Grad Užice je bio koordinator, a partneri na projektu opština Bajina Bašta i Regionalna razvojna agencija „Zlatibor”.

Program Exchange 5 predstavlja donatorsku podršku Evropske unije, namenjenu lokalnim samoupravama u Srbiji, a suštinski je usmeren na razvoj upravljanja javnom svojinom. Realizovan je uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija, kao i Stalne konferencije gradova i opština.

foto.grad uzice

Sprovođenje projekta u Užicu doprinelo je unapređenju organizacionih kapaciteta za upravljanje javnom imovinom, uključujući nabavku opreme i softvera za evidenciju imovine, ali i konkretne rezultate kada je reč o geodetskom snimanju, pripremi elaborata i projektno-tehničke dokumentacije za više od 22 km vodovodne i 17 km toplovodne mreže, kao i adekvatno evidentiranje više od 6.000 jedinica imovine.

foto.grad uzice

Kreiranje efikasnog sistema za upravljanje javnom imovinom okrenuto je, pre svega, ka građanima i privredi, jer javna imovina predstavlja važan resurs za razvoj lokalne zajednice, stvaranje povoljne investicione klime i podsticajnog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta.

U ime grada zahvalnicu je primio član Gradskog veća Miodrag Petković, a u ime Regionalne razvojne agencije „Zlatibor”, menadžer projekta, Miroslav Ivanović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.