Grad Užice donirao novi sanitet Domu zdravlja (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice donirao je novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja Užice. Vrednost vozila je 4,7 miliona dinara.

“Na vrhu naše liste prioriteta je briga o zdravlju naših sugrađana, odnosno očuvanje javnog zdravlja. I ova donacija primer je da grad Užice misli na svoje građane. Novo vozilo olakšaće rad ekipama Službe Hitne pomoći koje su danonoćno na terenu, ali i samim pacijentima. Svi zajedno želimo da pokušamo u godinama koje su pred nama nivo zdravstvenih usluga da podignemo na što veći nivo i iz tog razloga sa nestrpljenjem očekujemo rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice Užice“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović naglasio je ogroman značaj rekonstrukcije Opšte bolnice, koja je izgrađena 1988. godine.

On je podsetio i na značaj opreme vredne više od 4 miliona evra koja je u Zdravstveni centar stigla u poslednje dve godine i najavio da uskoro možemo očekivati i novu opremu. Dodaje i da je zahvaljujući podršci lokalne samouprave na viši stepen podignut nivo zdravstvenih usluga.

“Dobili smo potpuno opremljeno vozilo za potrebe hitne službe i za transport pacijenata. Kupovina novog auta, znači bolju bezbednost za pacijente i osoblje, pravovremene intervencije i trasporte. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i uz podršku države kroz par godina dobiti jedan od najsavremenijih Zdravstvenih centara u Srbiji”, ističe Božović.

Za opremu, vozila, rad lekara specijalista i učešće u više projekata zajedno sa ministarstvima je u prošloj godini iz budžeta grada opredeljeno oko 12 miliona dinara. Još oko 13 miliona dinara izdvojeno je za potrebe opremanja kovid bolnice u Krčagovu i nabavku sredstava za dezinfekciju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.