Užice se oprašta od Radomira Antića (VIDEO)

UŽICE – Povodom smrti fudbalskog stručnjaka Radomira Antića ispred Gradske kuće u Užicu postavljena je knjiga žalosti u koju se sugrađani mogu upisati sve do petka od 7.30 do 16.00 sati, saopšteno je iz Gradske kuće.

„Dragi selektore hvala ti na sportskim uspesima kojima si širio slavu svog Užica, ali posebno na ljubavi koju si pružio svom Užicu. Slava ti“, napisao je u knjizi žalosti užički gradonačelnik Tihomir Petković.

Užicani odaju poštu Radomiru Antiću
Foto: Dragan Karadarević

U saopštenju Grada stoji da je „Radomira Antića sudbina predodredila da bude uvek i u svemu najveći, a gde god da se nalazio nikada nije zaboravio Užice“.

„Zato smo sigurni da, dok Đetinja kroz vekove bude šumila ovom kotlinom pamtiće se njegovo ime, reči i dela“, saopšteno je iz Gradske kuće.

„Bio je veliki fudbaler, bio je najbolji trener koga je ovaj prostor zapamtio, najveći humanista, omiljeni prijatelj, komšija, poznanik. Gde god se nalazio na kugli zemaljskoj nikada nije zaboravio svoje Užice, svoju Slobodu i svoje Užičane i upravo to je doprinelo nepodeljenoj ljubavi i emociji koju su ljudi imali prema njemu, ali i on prema njima. Zato danas Radomira žali i Užice i Gradska kafana i njegova Sloboda i Đetinja i Zlatibor, ali i Evropa i svet“, dodaje se u saopštenju.

Knjiga žalosti za Radomira Antića ispred gradske kuće u Užicu
Foto: Dragan Karadarević

Radomir Antić prve fudbalske korake načinio je u užičkoj „Slobodi“. Jedini je trener koji je trenirao Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu. Takođe je jedan od dvojice trenera koji je sedeo na klupi Barselone i Reala. Bio je selektor reprezentacije Srbije od 2008. do 2010. godine.

Radomir Antić preminuo je sinoć u Madridu u 72. godini.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.