Grad Užice: Dezinformacije su da voda nije ispravna za piće

UŽICE-Povodom u javnosti iznetih određenih sumnji da Užičani nakon završetka druge faze rekonstrukcije Postrojenja za preradu vode ”Petar Antonijević” neće imati mogućnost da koriste ispravnu vodu,gradsko rukovodstvo oglasilo se saopštenjem u kome pozivaju Užičane da ne podležu dezinformacijama i da budu spokojni,jer,kako se navodi u saopštenju,sve vreme piju zdravu i ispravnu vodu,a tako će biti i ubuduće.

Onog momenta kada je problem na akumulaciji Vrutci nastao, Vlada Republike Srbije je odmah reagovala poveravajući najrelevantnijoj instituciji u državi, Institutu za vodoprivredu ”Jaroslav Černi”, da pronađe adekvatno rešenje kako bi Užičani koristili zdravu pijaću vodu.

Nakon izrade projekta koje je finansirala Vlada i završetka prve faze, pojedinci su izneli informacije koje navode na zaključak da ceo koncept nije adekvatno osmišljen i da problem neće biti rešen u potpunosti. JKP „Vodovod” se momentalno obratilo Institutu za vodoprivredu ”Jaroslav Černi” zahtevajući da kao odgovorni projektanti na stručnom nivou otklone sve sumnje, što su oni odmah i učinili.

Gradsko rukovodstvo sve vreme aktivno prati ovu temu i reaguje samo na osnovu stručnih mišljenja relevantnih institucija i autoriteta a to Institut za vodoprivredu ”Jaroslav Černi” svakako jeste.

Smatramo da je nedopustivo da se o ovako ozbiljnim temama iznose paušalne i nestručne ocene koje uzbunjuju javnost i kod građana stvaraju nove nedoumice.

Pozivamo građane Užica da ne podležu dezinformacijama i da budu spokojni jer sve vreme piju zdravu i ispravnu pijaću vodu. Tako će biti i ubuduće,navodi se u saopštenju iz gradske uprave.

 

 

 

You may also like...