Grad sufinansira Užičanima ugradnju termo izolacije

UŽICE- Užičani koji poseduju  kuće, na teritoriji grada Užica uz ispunjenje određenih uslova, mogu dobiti subvenciju od 50 odsto, za ugradnju adekvatne termičke izolacije i stolarije. Za ove namene, Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Užica, opredelilo je četiri miliona dinara iz prihoda od naplate ekološke takse.  

 

Zahtevi za subvencije podnose se u kancelariji broj 9 od 2-11.septembra u Gradskoj upravi, a predviđeno je da korisnici sredstava završe radove do 15. novembra ove godine.
Najveći iznos subvencije može biti 250.000 dinara. Redosled prijavljivanja građana za subvenciju biće i rang lista po kojoj će novac biti raspodeljen. .
Sufinansiranjem su obuhvaćeni nabavka i ugradnja materijala za izolaciju zidova, krovova i podova i nabavka i ugradnja stolarije sa odgovarajućim termičkikim svojstvima. O tome, da li je nabavljen adekvatan materijal i da li su radovi adekvatno sprovedeni, kontrolisaće ovlašćeni inženjer kojeg će angažovati grad Užice.
Da bi neko mogao da koristi subvenciju, potrebno je da uz zahtev dostavi i dokaz o vlasništvu objekta i važno je da u njemu živi, odnosno, izvod iz lista nepokretnosti ili drugi dokument o posedovanju nepokretnosti, kao i lična dokumenta. Potrebno je da je stambeni objekat legalan, a da vlasnik redovno izmiruje obaveze po osnovu javnih prihoda budžeta grada. Ovaj dokaz se dobija u kancelariji broj 28.
Poziv za ova sredstva biće objavljen na sajtu grada Užica sa kojeg je moguće preuzeti i obrazac zahteva.
Cilj ove akcije smanjenje aerozagađenja u zimskom periodu kroz uštede u energentima koja će biti ostvarena zahvaljujući boljoj izolaciji stambenih objekata. 
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.