Grad subvencioniše obnovu fasada na zgradama

UŽICE – Za sufinansiranje obnove fasada stambenih zgrada iz budžeta grada u ovoj godini izdvojeno je 10 miliona dinara. Toliko se procenjuje vrednost radova koji se trenutno izvode u Ulici Dimitrija Tucovića 64a i 64b na stambenim zgradama koje su pod Zaštitom zavoda za zaštitu spomenika kulture.

U pitanju su zgrade koje se nalaze u samom centru grada i koje su ispunile sve uslove predviđene konkursom, a prema kriterijumima imale su i najveći broj bodova.

S obzirom da je reč o objektima koji su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, obnovu fasada grad subvencioniše sa 80 odsto, dok vlasnici stanova snose 20 odsto troškova. Radove izvodi JKP Stan i odvijaju se previđenom dinamikom.

Konkurs je ove godine realizovan posle dve godine pauze, a kriterijumi za utvrđivanje liste prioriteta odrađeni su po grupama koje se odnose na: građevinsko stanje fasade, stanje fasade prema ugroženosti prolaznika na javnoj površini, složenosti izvođenja potrebnih radova, izvođenje restauratorskih radova na fasadi, starosti objekta, uticaja na ambijent, spomeničko svojstvo zgrade, kao i hitnost obnove.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.