Grad najavio nastavak ulaganja u prosvetne objekte

UŽICE – Tokom 2022. godine u rekonstrukciju objekata škola i vrtića na području grada Užica uloženo je više od 250 miliona dinara sredstava grada, resornih ministarstava i donatora iz Evropske unije. Ovaj investicioni ciklus će se prema najavama nastaviti, pa se u ovoj godini očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini, otvaranje prvog seoskog vrtića u Karanu, rekonstrukcija “Prve osnovne škole kralja Petra II”, kao i još nekoliko manjih projekata.

Prethodnu godinu obeležila je kompletna energetska sanacija „OŠ Aleksa Dejović” izdvojenog odeljenja u Krvavcima vredna 75,7 miliona dinara, kao i objekta „OŠ Nada Matić” investicija u iznosu od 54,5 miliona dinara.

U okviru istog projekta finansiranog kroz “SEKO” projekat izvršena je i energetska sanacija vrtića Poletarac vredna 37,6 miliona dinara. Pored zamene stolarije i izrade fasade u ovim objektima radilo se i na unapređenju sistema grejanja, dojave požara, hidrantskoj mreži, a izveden je i deo unutrašnjih radova.

Sredstvima iz budžeta grada u potpunosti je rekonstruisana škola u Gostinici izdvojeno odeljenje “OŠ Nada Matić” za šta je opredeljeno 26 miliona dinara, zamenjena je stolarija u „OŠ Miodrag Milovanović Lune” u Karanu i rekonstruisana fasada u „OŠ Dušan Jerković” investicija vredna oko 30 miliona dinara. U osnovnim školama u Ravnima i Staparima finansirana je nabavka i montaža novih kotlova za grejanje.

Rekonstruisana sala
Foto: grad Užice

Početkom ove godine u „OŠ Aleksa Dejović” u Sevojnu stigla je oprema za novoizgrađenu fiskulturnu salu, tako da je ona sada u punoj funkciji, kako za učenike, tako i za klubove zainteresovane za iznajmljivanje tog prostora.

Nastavljena su i ulaganja u objekte Predškolske ustanove Užice, sa ciljem poboljšanja uslova u već postojećim objektima, a sa namerom da se kapaciteti prošire adaptirana su i tri nova prostora.

U Gradskoj opštini Sevojno u prostoru Kulturnog centra, „OŠ Slobodan Sekulić” i „OŠ Dušan Jerković” urađena je adaptacija slobodnog prostora, koji će u budućem periodu biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi Užice.

U Sevojnu, mališani već borave u novom prostoru dok će u preostala dva to biti moguće po dobijanju neophodnih dozvola.

I ova godina biće u znaku ulaganja u škole i vrtiće, pa se očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini. Sa novom građevinskom sezonom počeće i radovi na kompletnoj i sveobuhvatnoj energetskoj sanaciji i rekonstrukciji “Prve osnovne škole kralja Petra II”, za koju je u saradnji sa Ministarstvom energetike i rudarstva obezbeđeno 56 miliona dinara. Takođe u ovoj godini biće otvoren i prvi seoski vrtić u Karanu, investicija vredna 430 hiljada dolara, zajednički projekat EUPRO + programa i grada Užica.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.