„Gospodar prstenova“ stigao u Srbiju iz Ingolštata (VIDEO)

GORIJANI – Audi RS 3 LMS  stigao u servis ASK Vesnić u Gorjanima kod Užica.

Kada jedan fantastičan vozač postane vlasnik fantastičnog automobila onda je veoma teško opisati zadovoljstvo sportiste koji je svestan da je automobilizam tehnički sport i da vam znanje ništa ne vredi ako nemate pravu mašinu.

Čini se da na prste jedne ruke mogu da se nabroje sportisti kao što je Milovan Mikica Vesnić. U svojoj impozantnoj karijeri brojne su titule i pehari koje je osvojio, a iza tih uspeha krije se saosećajna, emotivna, istrajna i intuitivna osoba. U svet automobilizma ušao još kao dete. I dalje ima dečačke snove i želje koje bi voleo da mu se ispune u trkačkoj sezoni koja je pred njim.

Vesnić za predstojeću sezonu nema dovoljan budžet. Za sada se može reči da će voziti samo četiri trke.

„Ambicije su na žalost ograničene budžetom. Imamo nov automobil, ali ko se razume u ovaj sport zna da je najlakše automobil kupiti. Troškovi održavanja i takmičenja su ogromni, posebno u Evropi. Na žalost nemamo generalnog sponzora i biće veoma teško. Rudi Pešović će i dalje nastupati u CEZ-u u novoosnovanoj klasi za ove automobile ,a ja ću CEZ iskoristiti da se uvozam u auto i da ga što bolje upoznam. Zajedno sa kolegom iz Poljske  Jakubom Wsyzomirskim nastupaću u endjurans kategoriji ,ali bar što se mene tiče bez nekog prevelikog rezultatskog pritiska. Moj glavni cilj u sezoni 2017.  je nastup na svetskoj TCR seriji, i to na trkama koje se voze na evropskim stazama, takozvani TCR Europe. Ima ukupno šest duplih trkačkih vikenda i da se ne lažemo za sada imamo budžet za dve, eventualno tri trke. Sasvim je sigurno da ću nastupiti 11. juna u Austriji na stazi Salzburgring i 2. jula u Mađarskoj na stazi Hungaroring. Sve ostalo će zavisiti od budžeta ali situacija nije ni malo ružičasta“.

Svi automobili su u TCR seriji istih performansi. Razlika je samo u vozačima i inženjerima, odnosno u znanju podešavanja automobila.

„Svakako da i iskustvo znači a ja toga imam. Voleo bih ako uspem da budem medju 12 najboljih, a posle ćemo videti. Rudi Pešović je takodje oduševljen automobilom kojeg smo zajednički kupili“,ističe Vesnić.

Posle test vožnje na Slovakiaringu, prva trka je već 22. aprila na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

 

 

You may also like...