Gornja Dobrinja gradi mesto na turističkoj mapi Srbije

POŽEGA – Gornja Dobrinja ima potencijala da postane nosilac kulturnog turizma opštine Požega. Osim, trenutno aktuelnih, individualnih poseta, iz ove opštine se nadaju da će biti u prilici da ugoste i učenike na organizovanim ekskurzijama i izletima.

U saradnji sa SO Požega, TO Požega i uz podršku države aktivno rade na infrastrukturnim prijektima i ekologiji, ali i adaptaciji i zaštiti objekata od značaja kako bi upotpunili turističku ponudu sela.

Pored bogate i očivane prirode, Gornja Dobrinja turistima može da ponudi i upoznavanje sa kulturom i istorijom ovog kraja. Spomen kompleks Milošu Obrenoviću sastoji se od crkve Svetih Apostola Petra i Pavla, čardaka, zvonika i spomenika knezu Milošu. U planu je izgradnja i uređenje na mestu rodne kuće knjaza Miloša, adaptacija Matijavića vodenice, Jeremića konaka i dela škole gde će biti spomen soba Obrenovića.

Od infrastrukturnih projekata predsednik Mesne zajednice Gornja Dobrinja, Vasilije Čarapić izdvaja igradnju mreže otpadnih voda i postojenja za prečišćavanje, adaptaciju sportskih terena, kao i ulaganja u puteve.

Izvor: Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.