Gori nesanitarna deponija Stanjevine

PRIJEPOLJE – Nesanitarna deponija smeća Stanjevine, koja je smeštena na samom ulasku u Prijeoplje, gori od noćas. Dim i neprijatan miris prekrili su deo naselja Zalug, a smrad se oseća i u centru grada.

Gori deponija Stanjevine, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća Lim Enisa Memišahovića uzrok požara se još uvek ne zna, vatrogasci se bore da ga lokalizuju.

„Požar je buknuo sinoć oko 23 časa, da li je došlo do samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvek ne znamo. Četiri cisterne celu noć gasile su požar“, kazao je Memišahović za portal “PP Media”.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci celu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.

„Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara. Četiri cistrne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti potrebno je da se deponija prespe tamponom“, istakao je Kovačević.

Gust dim prekrio je deo Zaluga, foto: www.ppmedia.rs

Trenutno najjača vatra je na središnjem delu deponije koja je dugačka više više od pola kilometra. Vetar nosi dim celom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.

Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, poslednji put gorela je pre dve godine.

PP Media

You may also like...