Goran Jevremović predsednik Skijaškog saveza Srbije

ZLATIBOR – Goran Jevremović izabran je za predsednika Skijaškog saveza Srbije na sednici održanoj na Zlatiboru. Na sednici Skupštine delegati klubova i regiona izabrali su novo rukovodstvo Saveza čiji će članovi biti i bivši košarkaš Duško Savanović i glumac Dragan Jovanović.

Prvi predsednik saveza koji dolazi sa Zlatibora izabran je većinom od ukupno 41 glasa na Skupštini, i najavio je da će težiti da se svi u Savezu ujedine i da će glavnu reč voditi struka:

Rašo i Goran Jevremović

„Cilj mene kao predsednika i tima koji sam izabrao da se krene iz početka prema masovnosti zimskih sportova. Teška vremena su ispred nas, skijanje kao jedan od zimskih sportova je specifično po tome jer treba ogromna sredstva da se opredele za treninge, letnje pripreme. U timu koji sam izabrao svi su ljudi puni entuzijazma i ljubavi prema zimskim sportovima i svi se bave skijanjem. Napravili smo jedan plan i program koji je dosta ambiciozan da sa sponzorima, kojih u prethodnom mandatu nije bilo, povećamo budžet Saveza za 30 posto“, kaže Goran Jevremović i najavljuje da će novac koji Savez dobija od Svetske skijaške federacije (FIS), Ministarstava omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije biti prosleđivan klubovima.

Jevremović je sa SK Čigota bio uspešan organizator međunarodne trke na Torniku, a bio je i državni reprezentativac u nordijskom skijanju.

Za potpredsednike SSS su izabrani Predrag Blagojević, Aleksandar Aškrabić i Mirko Tošić. Izvršni odbor činiće predsednik Ivan Mirković, Duško Savanović, Darko Križan, Dragan Jovanović, Miloš Petaković, i predstavnici najuspešnijih klubova iz prošle sezone: Đorđe Bajić (BSK-alpsko), Ivan Pešić (Niš-alpsko), Aleksandar Ivanović (Ares-alpsko), Biljana Milenković (ABC-snoubord) i Janko Ilić (Zvezda-nordijsko). U narednim upravljački potezima biće određeni sastavi stručnih odbora za granske sportove – alpsko skijanje, nordijsko skijanje i snoubord.

Zanimljivo da je Savanović nakon bogate košarkaške karijere upravo na Zlatiboru naučio da skija, a u izvršnom odboru će imati ulogu da svojim sportskim ugledom, između ostalog, pomogne funkcionisanje Saveza. Saopšteno je da će Izvršni odbor u dogovoru sa klubovima i stručnim licima raditi na obezbeđivanju uslova za skijaški sport.

Sednici je prisustvovao i Damir Rastić, reprezentativac Srbije na prethodnim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Mandat novog rukovodstva traje do 2022. godine, odnosno do završetka olimpijskog ciklusa posle ZOI u Pekingu.

Izvor: Zlatiborpress

Foto: Vesti online 

You may also like...