Gondola ulazi u treću fazu izgradnje

ZLATIBOR-Na izgradnji zlatiborske „Gold gondole”, najznačajnije investicije opštine Čajetina,obimni radovi urađeni su pri kraju prošle i tokom ove godine. Ubrzo po dobijanju građevinskih dozvola, čim su se stekli potrebni uslovi, uz dobru organizaciju poslova i efikasan rad izvođača izgrađene su i krajnja stanica na Torniku i početna kod pijace na Zlatiboru.

Predstoji postavljanje stubova.

“ Opština Čajetina je već podnela zahtev za treću fazu izgradnje gondole. Uskoro sledi i četvrta, za postavljanje 36 stubova ove panoramske žičare od centra Zlatibora prema Torniku. Obzirom da su rešeni problemi imovinsko-pravne prirode, mi ovog leta očekujemo dozvole za kompletnu trasu“,kaže direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Božanić naglašava da ne postoje prepreke u pogledu izdavanja građevinske dozvole te vrste, jer su saglasnosti dobijene.

“ Sve ono što je bilo do nas kao investitora sprovedeno je u skladu sa zakonom i pravilima, tako da kao rezultat očekujem izdavanje dozvole. Izvođači radova su spremni, poslove mogu da ubrzaju u skladu sa vremenskim uslovima“,ističe Božanić.

Božanić  napominje da je završeno postavljanje kabla za struju, te da na lokaciji međustanice gondole kreću radovi na izgradnji trafo-stanice od dva megavata.

“ Važno je istaći da su ulaganja u izgradnju više od 11 kilometara dugog dalekovoda od centra Zlatiborado Ribnice značajna i za stabilno snabdevanje električnom energijom naselja Kobilja Glava i skijalištaTornik. Sada je u toku postupak izmene Plana detaljne regulacije za gondolu u cilju uređenja i organizacije prostora na početnoj i krajnjoj stanici gondole, kroz izgradnju upravne zgrade i dodatnih sadržaja koji će biti zanimljivi posetiocima i korisnicima najduže panoramske gondole na svetu „, dodaje Božanić..

Ona se nada da će već sledeće godine turisti  moći da se voze  zlatiborskom gondolom, kojom će Zlatibor stati uz rame s najvećim svetskim turističkim centrima.

Mada su, ističe Božanić, politička saplitanja,otezanje s dobijanjem dozvola i izostanak podrške od dela državnih institucija usporili radove na ovom projektu od nacionalnog značaja, svi dosadašnji graditeljski poslovi obavljeni su efikasno i kvalitetno,na čemu će se istrajati i u narednom periodu sve do kraja izgradnje.

Zlartiborske vesti

You may also like...