Goldving festival prvi put održan u Srbiji (VIDEO)

ZLATIBOR – Po prvi put u Srbiji održan je festival ljubitelja Goldving motora. Tokom tri dana vozači iz nekoliko evropskih zemalja obišli su najpoznatije turističke atrakcije užičkog kraja.

Većina učesnika ovog skupa došla je iz inostranstva. Od Iberijskog poluostrva do istoka Evrope motocikliste povezuje interesovanje za ovu vrstu motora.

„Oni su zaista nešto posebno. Rekla sam suprugu kada smo se odlučili na putovanja Evropom da obavezno nabavi Goldving motor ili neću više putovati sa njim“, kaže uz osmeh Evi Asteriu iz Soluna.

Remon Karpentije iz Francuske skoro mesec dana bez prekida učestvuje na ovim okupljanjima širom Evrope. Ističe da ga je iznenadilo to što je u ovom delu zemlje video planine.

„Pre tri nedelje smo krenuli od kuće, bili smo u Italiji i Sloveniji, a propustili smo skup u Austriji, jer smo zaista želeli da vidimo Srbiju“, kaže Remon.

Većina učesnika prvi put je u Srbiji i uglavnom im se dopada predeo kojim su prošli.

Goldving bajkeri
Foto: ZooMUE

„Svaka zemlja Balkana je lepa na svoj način, većinu smo prošli do sada. Ali ambijent u (Stopića) pećini je nešto zaista posebno na ovogodišnjoj turneji“, kaže Oleksandra iz Ukrajine.

Kao posebnu prednost ovog tipa motora vide pre svega to što je zahvalan za prelaženje velikih kilometraža i to svima koji vole da putuju predstavlja ključni razlog za nabavku ovog vozila.

„To je vozilo u kojem pređete 500 kilometara, a da praktinčo to ne osetite. Motor „šestak“, 1800 metara kubnih, to je impresivno i u automobilu“, kaže Dragoslav Simić Kiško iz Moto kluba Užice, koj ije i predsednik srpskog Goldving udruženja.

Goldving bajkeri po prvi put se okupili u Srbiji
Foto: ZooMUE

Motoristi su obišli Stopića pećinu, Sirogojno i Drvengrad. Pljusak je u jednom trenutku izmenio planiranu maršrutu, ali ih nije preterano omeo u njihovim planovima.

„Ne postoji loše vreme, samo loša priprema. Kada su takvi uslovi treba se samo dobro obući i prilagoditi brzinu, nema nikakvih problema“, kaže Janko Močnik iz Krškog.

Za kraj festivala učesnici su održali paradu od Požege do Zlatibora.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.